Kul, påfrestande, insiktsfullt och lärorikt!

Under senaste tiden har det kännts lite som att folk sliter och drar i en, eller att många dörrar står öppna eller på glänt. Man står och snurrar runt i mitten av hallen och vet inte vilken dörr man ska välja. Det gäller att behålla fokus och vishet. Vad är viktigt för Mig? Skit i andra men sluta inte bry dig om dom. Ha inte bråttom.
Vad är viktigt för Mig?
Tillit, trygghet, samarbete, vänskap och glädje!

JAG GILLAR DET MESTA HÄNGER MED DOM FLESTA OCH VÅGAR ALLTID TESTA!

Kanske är det min bästa egenskap? Flexibilitet. Jag har aldrig satt ett långsiktigt mål och tagit mig dit "medvetet". Jag bara gör och så blir det bra. Låter allting sköta sig naturligt så slipper man missa livet på vägen dit. Visst har jag mål, men det är flexibla mål. Det spelar ingen roll vad jag gör så länge jag är lycklig och trivs.
SM var otänkbart när jag var 16 år, tävlade första SM när jag var 18 år.
Att jag skulle jobba med samma sak som min pappa och ens känna mig hälften så smart som han fanns inte i min värld för 4 år sen.
Att jag skulle träna inför ett SM i simhopp fanns inte ens i min hjärna för 6 månader sen.

På min toadörr hänger en fin handskriven lapp:
"Tänk inte så mycket, bara gör, lita på dig själv så blir allt till det bästa för dig"

Många pusselbitar har hittat sin plats och fler är säkert påväg. Jag tror aldrig pusslet blir färdigt men motivet utav mig själv blir mer och mer självklart för varje dag. Tänk så mycket man kommit på under så kort tid. Och som Cajsa brukar säga: Tänk om man kunde föra över sina insikter (den där kännslan som trillat ner i magen) till andra människor. Världens bästa övernaturliga kraft!

Imorgon är det Gympa-bruds-fest hos Camel!

Puss och kram, Tomtar och Troll :)


SM, Linus sträcker stolt upp med ett leende


Bloggar?! Missär

Tänkte bara förklara varför jag bloggar... Jo för att min familj, vänner, bekanta med mera ska kunna uppdatera sig lite om vad som händer i ens liv om dom vill det. Men mest för min egen skull. Jag försöker hitta en balans så det inte ska bli lika personligt som en dagbok men inte för ytligt heller. Som att "Jag handlade mjölk igår".
Tränar lite på mitt skrivande ibland när jag känner mig kreativ.

Idag har jag läst runt på lite andra bloggar och det är FÖRSKRÄCKLIGT! Rent av vidrigt vad vissa skriver om och hur det krigas bland kommentarerena. Värre än all mobbing jag sett i skolan. Värre än alla fula ord man hört. Cyberspace har öppnat dörrrarna för ett nytt sätt att trycka ner människor, förädla den dåliga självkänslan och sprida budskapet till alla som "känner igen sig". Bantningsmetoder, size zero kläder, spacklade ansikten och falska leenden med rosa läppar, höga klackar som sticker hål på Hollywood-drömmen, blont hår som döljer mörka förnuftiga rötter. Det värsta är alla ointelligenta kommentarer som följer... Jag vill spy nu.

Dags för en joggingtur i snön!


Längtar till våren!!



Tråkiga besked

Gillar inte när mina vänners relationer spricker eller när de har trassel på jobbet eller trassel med kärleken osv. Det är mina vänner och jag älskar dom, jag vill det bästa för dem. Jag finns ju här som en axel att luta sig mot och jag lyssnar och försöker råda så gott jag kan.

Kärlek är svårt, det finns inga recept för hur man bakar, gräddar, ska degen jäsa eller inte? Blir det bruna eller vita bullar när de kommer ut ur ugnen och spricker fasaden sönder av ugnens värme. Tjuter det om tevattnet när det kokat för länge och exploderar hela skiten?!!
Det kanske är det som är tjusningen med kärlek. Sen gör det kanske inget att det inte finns några garantier för att saker och ting inte varar för evigt, vad är rätt och vad är fel? Vad är normalt. Vad är bäst för barnen osv.... Ingen vet, man kan bara gå sin egen väg, eller så delar man väg.. Det väljer man själv, eller så väljer man tillsammans.

Vill man ge sig in i kärlekens spel? Nej inte jag, inte just nu. Jag vill gå själv, stå själv, åka till Ukraina imorgon om jag känner för det.

Sist jag blev Kär blev jag sårad. Det gjorde ont. Det gör ont. Gymnastik gör också ont. Men det går över. Nu har jag fått avsmak och är trött på "relationer". Ingen "partner" kan ge mig något som jag inte kan ge mig själv just nu. Det finns inget tomrum att fylla.
Jag är hel.



Min stora/lilla kärlek



My Castle

Den här funderar jag på att placera någonstans i mitt hem, antingen som tavla eller shablon eller som dörrskylt. Nått kreativt ska man väl komma på!


Adreeeenaliiiin!!

Mamma sa för ett par dagar sen att om man gjort en utredning på mig när jag var liten så hade jag säkert haft HD. Alltså slutet på ADHD! Stämmer säkert :) Från att träningen började idag så har jag befunnit mig i ett rus! Hög på endorfiner och glädje. Vem fan brys sig om att jag lagt på mig ett par kilon, jag var lika grym i min snygga badräkt ändå :D Så skönt att man blivit så vuxen och verkligen accepterar sig själv för den man är, även om man inte är 100% nöjd jämt. Det känns iaf magen att man är trygg i sig själv! Nu är jag bara sprallig och glad. Bästa träningen på länge även om jag inte gjorde något revolutionerande. Det var bara härligt och mina tränare är underbara, härliga och positiva. Mina träningskompisar är så gulliga och härliga. Allt är bara så bra!!

Min mamma nämnde att jag var hyper när jag var liten, när vi var och hälsade på min mormor i helgen. Det var längesen jag träffade min morfmor, flera år sen faktiskt. Det var väldigt kul att få lära sig mer om sin släkt och all historia. Min mamma är en sann krigare som överleft många slagfält. Om jag har fått hälften av hennes styrka så överlever jag nog vad som helst.  Jag skulle öveleva en atombomb! Säkert! Lovar!

Nu ska jag göra en proteinshake och ringa min underbara vän Cajsa som är den bästa människan i hela världen (nästan :)

Prov imorgon! Taggish! Träning imorgon! Taggish! Ladda ladda ladda!!

Natti :) YEY!!


Seek life elsewere!

Jag är inte intresserad! OK! Ibland händer det att flera personer visar intresse för en samtidigt. Det är nästan så man tror att någon sprayat sån där "lust-parfym" över en. Jag trivs med mitt liv, med min iller, min träning, med skolan. Det finns inte plats för något mer. Punkt. Jag vill inte släppa in någon obehörig i mitt liv. Punkt. Jag har det stressigt som det är och vill hinna med min familj och mina vänner när jag inte är i skolan eller står på svikten. Punkt.
Så därför tackar jag artigt NEJ till fika, film, promenad och allt vad det nu kan tänkas vara...

Simhopp imorgon!



Vill Träääna!!

Nu börjar det bli jobbigt att sitta still. Visst är det trevligt att kunna ligga på soffan och kolla på tv, kunna busa massa med Idde och ha tid till att diska, städa, tvätta, fika med kompisar, mm. Men nu vill jag faktiskt röra på mig!
På söndag börjar terminen för simhoppningen och jag Vill vill vill Träna.... även om det kommer bli jobbigt att klämma ner sig i badräkten och försöka låtsas som att självförtroendet är oförstört.

Jag vill bara ut och springa i snön för att komma i form, men halsen är inte riktigt bra än. Blääää...
Imorgon kommer en klasskompis över och vi ska plugga. Duktigt! Sen kommer världens bästa Malin framåt kvällen :) och det ska bli skoj!

Idag har jag verkligen inte alls nått vettigt att skriva... Känner mig tömd och matt. Är inte speciellt hungrig eller trött. Jag går bara omkring och är, gläds mest åt min underbara lägenhet och min vackra utsikt över snölandskap.

Nä nu ska jag lägga mig och läsa en stund.

Natti natt









Astma, Julmys, Feber, Fett och Väkommen Hem

Då var vardagen tillbaka. Rakt upp ur feberns svettiga koma och ner i baljan av det vi kallar verklignhet. Bara börja bada!! Tenta nästa vecka... Yey!

Jag behövde nog ligga däckad över nyår för den energi jag känner bara växer och växer. Det är mycket att ta tag i, mycket som sätter igång, men stressen är långt borta. Ikväll bakar jag bröd och myser med Idde...

Efter alla febertrippar och långdragna förkylningar trodde jag doktorn skulle ge mig en dunderkur med pencillin men icke. Istället fick jag astmamedicin och något cocillana-liknande för halsen och luftvägarna. Tackar för förkylningsastman Tomten, tack och bock!

Febefri två dagar nu och vill bara röra på fläsket. Magen känns som en Jelly-tårta och rumpan som ett dasslock som klistrat sig fast. Längtar tills CSN-pengarna kommer, då ska jag köpa en 3-månaders på Nautilus.
Inte blir det bättre av att simhoppsgänget ska till stockholm och roa sig HELA dagen imorgon, när jag går i skolan.

Julen var mysig med familj, mat, klappar, Idde och allt som hör till. Badade tunna med pappa och sov kvar ute på landet. Det blev 10 getingar till Julmys Vikmans/Björklunds/Kvarnströms-släkt i år!

Nyår blev också bra efter omständigheterna. Mor kom och hämta sjuk dotter i V-ås, styrde ut på landet till den friska luften, goda maten och goda familjen, Idde var såklart med!


Till helgen kommer nog Malin :) Skoj! Sen blir det plugg, träning och lite ledigt...


Just ja Spanien var kanon. Skönt. Avslappnande.



Snart kommer våren!! Längtar!!





RSS 2.0